Prietpraat

Kinderen kunnen heel grappig "uit de hoek komen". Dit maak ik dagelijks mee tijdens mijn werk als schoolfotograaf. Heeft u een leuke uitspraak van uw kind(eren) en wilt u die hier geplaatst zien, dan kunt u deze naar mij mailen.

 

Bij het maken van de groepsfoto fotografeer ik altijd eerst een bordje met de naam van de klas. Ik vraag aan de kinderen welke klas het is. Iedereen schreeuwt door elkaar en ik hoor niet of het 1B of 1D is. Dus ik vraag : "1D van Dirk?" Waarop er een kind zegt: "Wie is Dirk?!"

 

Zegt een kind tegen mij: "Mijn moeder is ook op de foto geweest maar die mocht niet lachen." " Oh", zeg ik, was er een kroon afgebroken?" " Nee joh," zegt hij, "Mijn moeder is de koningin niet?!"

 

Zegt een kind tegen de juf: "Die fotograaf doet niet alsof hij gek is, hij is echt gek!"

 

Bij het maken van groepsfoto's gebruik ik ook wel eens wat auto banden uit het speelhok waar ik dan kinderen op laat zitten. Aan het einde van de groepsfoto's zei ik een keer: "Zo, en wie wil er even die banden weer onder mijn auto zetten? "Hoor ik even later: "Meneer de fotograhaaf?" Ik draai me om en er staat een jongetje met twee autobanden onder z'n armen en vraagt: "Waar staat uw auto?"

 

Jaren lang heb ik gefotografeerd op KDV Bobo.
Een 3-jarige kleuter noemde mij de bobograaf.

 

Als ik peutertjes fotografeer is er altijd wel eentje die een beetje angstig is. Dus ik zeg: "Kijk?... Dan maak ik een foto en dan sta je hier op de televisie." Waarop dat peutertje zegt: "Dat is geen televisie, dat is een laptop."

 

Na de laatste groepsfoto op een VWO in Zutphen zeg ik: "Zo, dat zit erop en nu nog dat hele eind naar huis. En dan is ook nog eens mijn chauffeur ziek." Waarop een leerling zegt: "Nou, volgens mij is de fotograaf ziek en ben jij de chauffeur."

 

Op een basisschool waar een aantal kinderen van bekende Nederlanders zitten vraag ik: "Wie van jullie ouders zit er bij de televisie?" Er gaan vingers omhoog en ik vraag aan een kind: "Wat doet je vader of moeder dan bij de tv?" Zegt hij:" Journaal kijken."

 

Gaat er een kleuter op de kruk zitten zegt hij: "Ik ga lachen op de foto hoor, met geluid!"


Fotoalbum

naar fotoalbum